MI: Dukić i Marković napreduju, medalja nije daleko

Podeli:
Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Nastavljeno je takmičenje u jedrenju na Mediteranskim igrama u Alžiru, a posle trećeg dana i šest regata, u konkurenciji koja je veoma blizu one na šampionatima Evrope, Ilija Marković zauzima šesto, a Milivoj Dukić osmo mesto.

Jedriličari iz Crne Gore su ostvarili napredak, učvrstili su se u TOP 10, a u nastavku takmičenja, mogu da maštaju i o borbama za medalju. Podsećanja radi, do kraja Igara, ostalo je još pet regata, a samim tim i dosta prilika da se Dukić i Marković još više primaknu pobedničkom postolju.

JK Delfin

Ilija Marković je tokom trećeg dana zauzeo osmo i peto mesto, pa se sa kote devet, probio na kotu šest. Dukić je bio deveti i četvrti, pa je sa 10. mesta, stigao do osmog mesta.

Lidersku poziciju posle tri dana, drži Žan Baptist Bernaz iz Francuske, drugi je Žoel Rodrigez Perez iz Španije, a na trećem mesto je Žan Luka Zelko iz Slovenije.

Bogee Toth/sailingacademygc

Od ostalih jedriličara iz regiona, Bruno Gašpić iz Hrvatske je na koti 15, Nikola Banjac iz Srbije na koti 16, Stipe Gašpić iz Hrvatske je na koti 17, a Liam Orel iz Slovenije na koti 18.

Takmičenje se nastavlja 30. juna, a zatim sledi dan pauze. Ostaje nam da jedriličarima iz regiona poželimo mnogo uspeha i dobar vetar.

Komentari

Vaš komentar