MI: Dukić i Marković u TOP 10, Banjac na koti 15

Podeli:
Dukić i Marković
JK Delfin Tivat

Milivoj Dukić i Ilija Marković, jedriličari iz Crne Gore, imali su oscilacija tokom drugog dana takmičenja na Mediteranskim igrama, ali su nakon četiri od 11 planiranih regata i dalje u TOP 10.

Plasman u TOP 10 je primarni cilj, ali Dukić, Marković i selektor Ilko Klakor će sigurno nastojati u periodu koji sledi da se umešaju u borbu za pobedničko postolje, iako je konkurencija u rangu šampionata Evrope.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Posle prvog dana, Dukić je bio peti, a Marković deveti. Milivoj je drugog dana takmičenja zauzeo 12. i 11. mesto, pa je pao na kotu 10. S druge strane, Ilija je treću regatu završio kao 15. u četvrtoj je bio treći, pa je ostao na devetom mestu.

Lidersku poziciju posle drugog dana drži Žan Baptist Bernaz iz Francuske, drugi je Lorenco Kijavarini iz Italije, a treći Đovani Kokoluto, takođe iz Italije.

Milivoj Dukić
foto: Regate Com Hr / Hrvoje Duvancic

Od ostalih jedriličara iz regiona, Žan Luka Zelko iz Slovenije je na četvrtom mestu. Bruno Gašpić iz Hrvatske je na koti 11, Nikola Banjac iz Srbije na koti 15, Stipe Gašpić iz Hrvatske je trenutno na 16. mestu, a Slovenac, Liam Orel je na 21. mestu.

JK Delfin

Takkmičenje se nastavlja 29. juna, a ostaje nam da jedriličarima iz regiona poželimo mnogo sreće i dobar vetar!

Komentari

Vaš komentar