MI: Vetar protiv jedrenja, TOP 10 u rukama, ali…

Podeli:
Dukić i Marković
JK Delfin Tivat

Pretposlednjeg dana Mediteranskih igara u Alžiru, vetra nije bilo, pa su dve planirane regate otkazane. Pored toga, umesto medal race trke, koja je bila planirana za poslednji dan, u kojoj bi učestvovalo deset najboljeplasiranih i u kojoj bi bodovi vredeli duplo, jedriće se samo jedna regata.

Milivoj Dukić i Ilija Marković su kao primarni cilj imali plasman u TOP 10, u izuzetno jakoj konkurenciji, koja je u rangu šampionata Evrope. TOP 10 je u rukama, ali ostao je mali žal jer su Dukić i Marković bili veoma blizu da se umešaju u borbe za medalju. Šansa još uvek postoji, ali je daleko od realnosti.

Milivoj Dukić
foto: Regate Com Hr / Hrvoje Duvancic

Podsećanja radi, 30. juna, posle dve regate, usledili su mnogobrojni protesti, regatni odbor je zasedao do kasno u noć, pa zasedanja nastavio u ujutro. Ljubitelji jedrenja u Crnoj Gori su pomnogo iškekivali odluku sudija, ali je ona ostala nepromenjena.

Naime, iako je u pitanju bio masovni prestup, sudije su zapisale trojicu jedriličara, jedan od njih je bio i Milivoj Dukić koji je kasnije osvojio prvo i treće mesto, ali mu je prvo mesto izbrisano, pa je pretposlednji dan dočekao na sedmom, a Ilija Marković na osmom mestu.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Nadali su se jedriličari iz Crne Gore da će uspeti da se probiju ka vrhu, da će uoči poslednjeg dana imati realne izglede da se bore za medalju, ali je ovoga puta i vetar bio protiv njih.

U generalnom plasmanu, lidersku poziciju drži Žan Baptis Bernaz iz Francuske, drugi je Žoel Rodrigez Perez iz Španije, a treći Đovani Kokulato iz Italije.

JK Delfin

Od ostalih jedriličara iz regiona, Žan Luka Zelko je na četvrtom mestu, Bruno Gašpić iz Hrvatske je na koti 11, Stipe Gašpić iz Hrvatske je na koti 14, Nikola Banjac iz Srbije je trenutno na 15. mestu, a Liam Orel iz Slovenije je trenutno na 16. mestu.

Komentari

Vaš komentar