Milivoj Dukić i Ilko Klakor testirali regatno polje u Japanu

Podeli:
COK

Zajedno sa rukometašicama i vaterpolistima u Tokio su doputovali jedriličar Milivoj Dukić, trener i selektor Ilko Klakor.

Podsećanja radi, Dukić je učestvovao na Olimpijskim igrama u Londonu i Riju, a sada je stigao i do Tokija. Dukić i selektor Ilko Klakor su odradili maestralan posao u proteklih nekoliko meseci.

Uspeli su na kvalifikacionoj regati u Vilamuri, da stignu do kote 21, a zatim je nakon odustajanja dve nacije, stigla pozivnica za Dukića, koji je u Vilamuri bio drugi ispod crte, a samo su dve olimpijske vize bile na talonu.

Milivoj Dukić i Ilko Klakor su odmah po dolasku u Japan, krenuli put ostrva Enošima, već su odradili i trening kako bi se upoznali sa regatnim poljem, gde će se voditi velike borbe za plasman među deset najboljih, ili ti medal race.

Podsećanja radi, sistem takmičenja na Olimpijskim igrama se razlikuje u odnosu na velika evropska i svetska takmičenja, s obzirom da učestvuje samo 35 najboljih jedriličara planete. Naime, pomenuti jedriličari će imati deset regata, a deset najboljih će se na kraju takmičenja, u poslednjoj, jedanaestoj regati, koja se zove medal race, boriti za pobedničko postolje.

Pored Milivoja Dukića, ugled regiona braniće Tonči Stipanović, momak iz Hrvatske, koji je na prošlim Olimpijskim igrama u Brazilu osvojio srebrnu medalju, odnosno Slovenac Žan Luka Zelko.

Komentari

Vaš komentar