Napreduju Dukić i Marković, Tonči i Filip blizu medalje

Podeli:
Getty images

Sjajne vesti nastavljaju da stižu sa Svetskog prvenstva u olimpijskoj klasi ILCA 7, kada su ljubitelji jedrenja u regionu u pitanju. Posle podviga i plasmana u finale, odnosno zlatnu grupu, Milivoj Dukić i Ilija Marković su ostvarili napredak, dok su uzdanice Hrvatske, Tonči Stipanović i Filip Jurišić trenutno blizu pobedničkog postolja.

Podsećanja radi, Crna Gora je pre Svetskog prvenstva mogla da se pohvali velikim uspehom, jer je na osnovu sjajnih rezultata u proteklom periodu, imala priliku da sa dva takmičara dođe u Meksiko. Dukić i Marković su opravdali, tačnije rečeno premašili očekivanja, stigli su do zlatne grupe, a trenutno nemaju nameru da odustanu od borbe za što bolji plasman.

JK Delfin

Milivoj Dukić, koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, bio je na 32. mestu uoči finala. Posle prve finalne regate (19) probio se na 24. mesto, usledila je nešto slabija druga regata (31), pa je trentno na koti 29.

Mladi Ilija Marković, je posle prvog dana kvalifikacija bio na koti 78, posle drugog na koti 70, a mesto u finalu je obezbedio sa kote 59. Napredak je nastavio i tokom prvog finalnog dana, pa je trenutno na 52. mestu u generalnom plasmanu.

JK Delfin/Duško Miljanić

Do kraja Svetskog prvenstva, ostala su još dva dana, još četiri regate, odnosno prilike da Dukić i Marković naprave korak napred. U ovom momentu, lidersku poziciju drži Žan Baptist Bernaz iz Francuske, drugi je Džonatan Vadnai iz Mađarske, a treći Tomas Sanders sa Novog Zelanda.

Phil Walter/Getty Images

Tonči Stipanović i Filip Jurišić, uzdanice Hrvatske, još uvek mogu da se nadaju plasmanu na pobedničko postolje. Tonči koji je prošle godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, odnosno bronzanu na Svetskom prvenstvu, trenutno je na petom mesto. Filip Jurišić koji je prošle godine osvojio srebrnu medalju na šampionatu Evrope, trenutno je na sedmom mestu. Slovenac Žan Luka Zelko je na koti 41, a mladi Hrvat, Bruno Gašpić, na koti 52.

JK Delfin Tivat

Ostaje nam jedino da momcima iz regiona poželimo mnogo sreće i dobar vetar u preostale četiri regate na planetarnoj smotri.

Komentari

Vaš komentar