Nikola Golubović osvojio bronzanu medalju u Hrvatskoj

Vodeni sportovi 24. maj. 202211:39 > 11:41
Podeli:
JK Delfin

Niska uspeha jedriličara iz Crne Gore, nastavljena je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 6, koje je nedavno završeno u Crikvenici pored Rijeke. Bronzanu medalju u konkurenciji jedriličara do 19 godina, osvojio je Nikola Golubović, član Delfina iz Tivta, koji je nedavno napunio 18 godina.

Podijum su zauzeli jedriličari iz Hrvatske. Ursula Balas je osvojila zlatnu, Elena Vorobeva srebrnu, a Tedi Leonardeli bronzanu medalju. Nikola Golubović je zauzeo 12. mesto u generalnom plasmanu, u konkurenciji 40 jedriličara, dok je u konkurenciji do 19 godina, stigao do bronzane medalje.

Golubović je nastavio nisku uspeha, koji su jedriličari iz Crne Gore započeli upravo u režiji Nikole, koji je osvojio bronzanu medalju na Velikoj nagradi Mornara u Splitu. Golubovića koji je nedavno stigao do zlatne grupe na Evropakupu u Italiji, uskoro očekuje juniorsko Evropsko prvenstvo u klasi ILCA 6, koja je olimpijska klasa za jedriličarke, a prelazna za jedriličare na putu ka olimpijskoj klasi ILCA 7.

EurILCA/Augustin

Podsećanja radi, u dosadašnjem delu sezone, Nikola Golubović je osvojio bronzanu medalju u klasi ILCA 6, na Velikoj nagradi Mornara. Milivoj Dukić je osvojio bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 7, a Ilija Marković zlatnu u konkurenciji jedriličara do 21 godine.

Dukić je stigao do zlatne grupe na Svetskom kupu – “Princeza Sofija” na Majorki, a Ilija u TOP 10 na šampionatu Evrope. Nedugo zatim, Dukić je stigao do finala, odnosno zlatne grupe na Svetskom kupu u Ieru, dok je Marković stekao zlata vredno iskustvo u srebrnoj grupi.

JK Delfin

Nikola Golubović i Pavle Musić su stigli do zlatne grupe na Evropakupu u Italiji, Nikola je osvojio bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 6, a sada se sva pažnja usmerava ka Svetskom prvenstvu za seniore u olimpijskoj klasi ILCA 7, na kojem je za mesto u finalu bore Milivoj Dukić i Ilija Marković.

Dobar vetar momci!!!

Komentari

Vaš komentar