Palma Čargo testira olimpijsko regatno polje

Podeli:
Privatna arhiva

Palma Čargo, devojka koja spade u grupu najtalentovanijih i najperspektivnijih jedriličarki planete u klasi iQFOiL, jedrenje na dasci, zajedno sa trenerom Marinom Siriščevićem, stigla je u Marsej, kako bi obavila mini pripreme i isprobala regatno polje na Olimpijskim igrama koje će biti organizovane u Francuskoj.

Palma je nedavno na Mediteranskim igrama u konkurenciji, koja je bila u rangu Evropskog prvenstva, osvojila bronzanu medalju, a u Marseju će imati priliku da trenira i sparinguje sa najboljim jedriličarkama planete.

Mlada Splićanka će imati sjajnu priliku da vidi gde se trenutno nalazi u odnosu na višestruku evropsku i svetsku šampionku Helene Noesemen, u odnosu na Emu Vilson koja je u Tokiju stigla do bronzane medalje, u odnosu na Lilian de Geus, koja je tri puta bila šampion planete….

Privatna arhiva

Palma nam je javila da je zadovoljna uslovima u Marseju, da vetar nije previse jak, da je temperatura vazduha izuzetno visoka, ali da su to sve uslovi koji je očekuju na Olimpijskim igrama, kojima Palma teži.

Palmu Čargo uskoro očekuje i dva velika takmičenja. Prvo je Test event u Hagu od 2. do 4. septembra, zatim sledi Svetsko prvenstvo u Brestu od 14. do 22. oktobra.

Privatna arhiva

Podsećenja radi, Palma će se kao i svi ostali jedriličari planete, boriti za olimpijsku norme, na Svetskom prvenstvu u Hagu, naredne godine. Svaka dražava može da ima samo po jednog predstavnika u olimpijskim klasama na Igrama.

Komentari

Vaš komentar