Plivači iz Crne Gore krenuli po rekorde i iskustvo na EP

VPSCG

Crnogorska plivačka reprezentacija od 2. do 7. novembra učestvovaće na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Kazanju. Ugled Crne Gore na smotri najboljih plivača Starog kontinenta, braniće Jovana Kuljača, Anđela Antunović, Vasilije Andrić, Ado Gargović, odnosno selektor Danijela Franeta.

„Ovo je prvi nastup na Evropskom prvenstvu u malim bazenima za plivače iz Crne Gore. Svi znamo da je početak sezone, a najbitnije od svega je da oni daju sve od sebe i da sezona krene sa dobrim rezultatima. Imaju priliku da stiču iskustvo na velikim takmičenjima što je jako bitno za njih. Želim da se zahvalim Savezu i predsedniku Stručnog saveta za plivanje Dušku Dragoviću što su izgurali ovaj projekat, a ovo je samo početak, jer će plivači iz Crne Gore, do kraja godine učestvovati i na Svetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju, što je sjajna stvar za, kako za plivače, tako i za Crnu Goru“, naglasila je Danijela Franeta.

Anđela Antunović nastupiće u disciplinama 50 i 100 metara kraul, a Jovana Kuljača na 50 kraul i 50 leđno.

Anđela Antunović
COK

„Očekujem da otplivam svoja najbolja vremena na Evropskom prvenstvu u malim bazenima. Ovo će mi biti prvo takmičenje posle Olimpijskih igara u Tokiju i nadam se da ću uspeti da ostvarim dobre rezultate u Kazanju„, poručila je Anđela  Antunović, a na njene reči se nadovezala Jovana Kuljača:

„Ovo je prvo seniorsko prvenstvo Evrope za mene. Iako je početak sezone očekujem da otplivam svoja najbolja vremena, jer sam dobro trenirala i pokazala dobru formu na kontrolnim takmičenjima.“

PVSCG

Vasilije Andrić nastupiće na 100 i 200 kraul, a Ado Gargović na 100 i 200 kraul, kao i na 50 leđno.

„Srećan sam što sam dobio priliku da nastupim na jednom ovakvom takmičenju. Debitovaću u seniorskoj konkurenciji i zaista sam silno motivisan da opravdam očekivanja”, poručio je Vasilije Andrić, a Ado Gargović, koji je uz Ađelu Antunović, adut broj jedan kada je Crna Gora u pitanju, je zaključio:

„Uzbuđen sam kao i svi u timu, a sa nestrpljenjem čekam početak takmičenja na Evropskom prvenstvu u malim bazenima. Početak je sezone, ali verujem da sam spreman da napadnem državne rekorde u Kazanju“.

Šampionat Evrope počinje 2. novembra, a plivači iz Crne Gore su krenuli put Kazanja sa ciljem da ostvare što bolje rezultate, stignu do državnih i ličnih rekorda, steknu zlata vredno iskustvo za period koji sledi.

Komentari

Vaš komentar