Plivački miting “Montenegro open” premašio očekivanja

Podeli:
PVSCG

Osmi međunarodni plivački miting "Montenegro open" održan je tokom vikenda na otvorenom olimpijskom bazenu SC "Morača" u Podgorici.

Ovogodišnji miting, u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore uz podršku Glavnog grada, bio je najmasovniji od osnivanja. Učestvovalo je oko 380 takmičara, iz 10 zemalja i 37 klubova. Učestvovalo je i osam klubova iz Crne Gore. Na takmičenju su učestvovali plivači iz Crne Gore, Srbije, Albanije, BiH, Makedonije, Italije, Poljske, Engleske i Ukrajine.

PVSCG

„Iza nas je najmasovniji, a možda i najbolji plivački miting od osnivanja. Gledali smo nekoliko sjajnih trka oba dana takmičenja. Zadovoljstvo je veliko i zbog velikog odziva plivača iz Crne Gore, koji su uspeli da obore šest državnih rekorda. Promoteri takmičenja su bili Nina Stanisavljević, osvajačica zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Alžiru i Uroš Nikolić finalista sa Svetskog prvenstva u Budimpešti”, rekla je Danijela Franeta selektor za plivanje u VPSCG, pa nastavila:

VPSCG

“Iz godine u godinu podižemo standarde, a pohvale smo dobili od svih ekipa iz inostranstva. Radićemo na tome da naredne godine imamo još bolje takmičenje i jako je dobro što imamo sve više plivačkih takmičenja u Crnoj Gori. Okrećemo se novim plivačkim obavezama i takmičenjima, sve u cilju podizanja plivanja na znatno viši nivo.

U muškoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Uroš Nikolić iz kluba Vojvodina, drugo mesto je osvojio  Andrija Petković iz PS Centralne Srbije, dok je treće mesto osvojio Nikola Ratkov iz PS Centralna Srbija.

U ženskoj najbolja je bila Anja Kaljević iz kluba 11. April Beograd, drugo mesto je pripalo Nini Stanisavljević iz PS Centralne Srbije, dok je treća bila Helena Lalković iz 11. Aprila Beograd.

Najbolji crnogorski plivač bio je Miloš Milenković iz PVK Budvanska rivijera. Kod plivačica najbolja je bila Jovana Kuljača iz PVK Budvanska rivijera.

Komentari

Vaš komentar