SP: Dobar start Dukića i Markovića u Meksiku

Podeli:
Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Počelo je Svetsko prvenstvo u olimijskoj klasi ILCA 7 u Meksiku, a jedriličari iz Crne Gore, Milivoj Dukić i Ilija Marković, pod komandom selektora Ilka Klakora mogu da budu zadovoljni posle dve kvalifikacione regate.

Naime, posle prvog dana takmičenja, Milivoj Dukić, koji je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara, zauzeo je 21. i 10. mesto, pa se trenutno u generalnom plasmanu nalazi na koti 26, a 63 jedriličara, od ukupno 126 će izboriti plasman u finalne odnosno zlatnu grupu.

Mladi i talentovani Ilija Marković, koji je tokom godine, stigao do zlatne medalje za jedričare do 21 godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, a na Evropskom prvenstvu, u istoj konkurenciji zauzeo 10. mesto, iako je mogao do medalje da nije bio nekoliko nepravednih odluka sudija, zauzeo je 34. i 43. mesto, trenutno je u generalnom plasmanu na koti 78, pa i dalje ima realne izglede da stigne do finala i zlatne grupe.

Imago Sports

Od ostalih jedriličara iz regiona u centru pažnje su bili momci iz Hrvatske, Tonči Stipanović i Filip Jurišić. Stipanović koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, odnosno bronzanu na prošlom Svetskom prvenstvu je trenutno drugi, dok je Filip Jurišić, koji je stigao do srebrnog odličja na šampionatu Evrope, trenutno na četvrtom mestu.

Slovenac Žan Luka Zelko je posle prve dve regate na koti 13, a mladi jedriličar iz Hrvatske, Bruno Gašpić je na koti 51.

JK Delfin/Duško Miljanić

Ostala su još dva kvalifikaciona dana, još četiri regate, koje su na programu 25. i 26. maja, a nakon toga će biti podvučena crta, biće poznato koji jedriličara nastvavljaju Svetsko prvenstvo u finalu, a koji će takmičenje nastaviti u srebrnoj grupi.

Ostaje nam da momcima iz regiona poželimo dobar vetar!!!

Komentari

Vaš komentar