SP: Nikola Golubović u TOP 20, Petra Marendić peta

Vodeni sportovi 14. jul 202221:42 > 21:47
Podeli:
EurILCA/Augustin

Nikola Golubović, jedan od najperspektivnijih jedriličara planete, uzdanica Crne Gore i Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, zauzeo je 19. mesto na Svetskom prvenstvu u klasi ILCA 6, koje je završeno u Holandiji.

Nikola je imao pehova na regatnom polju, tokom četvrte regate, stigao je do cilja kao 13. ali je odlukom sudija diskvalifikovan zbog prestupa, iako je izguran na samom startu od strane konkurenata.

JK Delfin/Duško Miljanić

Nikola se pod komandom selektora Ilka Klakora nije predavao, pa je na kraju stigao do 19. mesta na planeti, što je bez ikakve sumnje ogroman uspeh, a ono što može da raduje sve ljubitelje jedrenja i sporta u Crnoj Gori može da raduje je činjeniica da Nikola može mnogo bolje, da će to bez ikakve sumnje i pokazati u periodu koji sledi. Iskustvo sa planeterne smotre će biti od kapitalnog značaja.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Antun Tomašević iz Hrvatske je završio na koti 13, Luka Zakubovec iz Slovenije na koti 20, a Stefan Juil iz Srbije na koti 38.

JK Mornar

Zlatnu medalju je osvojio Roko Rajt iz Republike Irske, srebro je prigrabio Sebastojan Kempe iz Bermuda, a bronzanu Ole Šekvendik iz Nemačke.

U konkurenciji jedriličarki, Petra Marendić iz Hrvatske, koja je nedavno na juniroskom šampionatu Evrope u klasi ILCA 6 osvojila bronzanu medalju, stigla je do kote pet, bila je veoma blizu pobedničkog postolja, ali…

Ali, do medalja su stigle Eva Mekahon iz Republike Irske, Eva Saunders iz Australije i Ros Vind iz Holandije.

Komentari

Vaš komentar