SP: Odlični Jurišić i Stipanović, bore sa Marković i Banjac

Podeli:
JK Delfin/Duško Miljanić

Počelo je Svetsko prvenstvu u jedrenju, za olimpijsku klasu ILCA 7 (Laser Standard). Podsećanja radi, prvog dana nije bilo vetra, a drugog dana su odjedrenje dve kvalifikacione regate. Planirano je da se 7. novembra odjedre još tri, nakon čega će jedriličari biti podeljeni u zlatnu, odnosno finalnu i srebrnu grupu.

Glavni aduti iz regiona kada je reč o borbama za medalju, Tonči Stipanović i Filip Jurišić su odlično počeli takmičenje u Barseloni. Jurišić, koji je nedavno osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, zauzeo je prvo i sedmo mesto, pa je trenutno četvrti u generalnom plasmanu.

Tonči Stipanović koji je posle osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama, propustio šampionat Evrope, zauzeo je treće i 11. mesto, pa je trenutno na koti osam.

Phil Walter/Getty Images

Mladi i talentovani jedriličari iz Crne Gore i Srbije, Ilija Marković i Nikola Banjac, koji kao primarni cilj imaju sticanje iskustva u seniorskoj konkurenciji, na debiju kada je Svetsko prvenstvo u pitanju, bore se za mesto u zlatnoj grupi.

Ilija Marković iz Crne Gore je zauzeo 53. i 43. mesto, nalazi se na 94. mestu i može da se nada da će posle još jednog kvalifikacionog dana koji sledi, uspeti da stigne do zlatne grupe, kao što je to uradio na Evropskom prvenstvu. Nikola Banjac je zauzeo 40. i 61. mesto, pa je sada na koti 105. Šanse za plasman u zlatnu grupi i dalje postoje.

JK Delfin

Od ostalih momaka iz regiona, iskusni Slovenac Žan Luka Zelko je trenutno na koti 35, mladi Hrvat, Bruno Gašpić je na koti 42, Alek Cvinar je na 99. mestu, a mladi Slovenac, Liam Orel je na 124. mestu.

Borbe za plasman u zlatnu, odnosno finalnu grupu se nastavljaju 7. novembra, kada je planirano da se odjedre tri regate. Trenutno, prva tri mesta drže Eliot Hanson iz Velike Britanije, Majkl Beket iz Velike Britanije i Tomas Sanders sa Novog Zelanda.

Komentari

Vaš komentar