SP: Sledi dan odluke, Tonči Stipanović blizu medalje

Podeli:
Phil Walter/Getty Images

Svetsko prvenstvo u jedrenju, za olimpijsku klasu ILCA 7 (Laser Standard), uz probleme sa vetrom, ulazi u samu završnicu. Ostao je još jedan dan finalnih borbi, a na pragu osvajanje medalje, nalazi se Tonči Stipanović.

Momak iz Hrvatske, član Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita, koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, uoči poslednjeg dana i dve planirane regate, nalazi se na trećem mestu. Prvi je Tomas Sanders sa Novog Zelenda, a treći Fin Linč iz Republike Irske.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Filip Jurišić, takođe iz Hrvatske i kluba Mornar, koji je nedavno osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, nalazi se na koti 21, Žan Luka Zelko iz Slovenije je na 35. a Bruno Gašpić iz Hrvatske je na 48. mestu.

JK Delfin

Podsećanja radi, dan ranije, mladi i izuzetno talentovani Ilija Marković iz Crne Gore i kluba Delfin iz Tivta, je ostao bez mesta u zlatnoj, odnosno finalnoj grupi, tako što je bio prvi ispod crte, a od finala ga je delio samo jedan bod. Marković je zajedno sa Nikolom Banjcem iz Srbije, Alecom Cvinarom iz Hrvatske i Liamom Orelom iz Slovenije, Svetsko prevenstvo nastavio u srebrnoj grupi.

Dan odluke je na programu 10. novembra, a dilema je – da li će Tonči Stipanović posle medalje na Olimpijskim igrama, uspeti da stigne do medalje i na Svetskom šampionatu.

Komentari

Vaš komentar