SP u ronjenju na dah: Zlato za Minju Kostić

Vodeni sportovi 15. jun 202219:321 komentar
FOTO: SP u ronjenju na dah

Minja Kostić, 17 -godišnja reprezentativka Srbije, ostvarila je velike uspehe u kategoriji juniora pošto je osvojila zlato u brzinskom ronjenju 2x50 metara i bronzu u dinamičnom ronjenju monoperajem na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Poslednjeg dana takmičenja u Beogradu oborena su još dva svetska rekorda. U disciplini dinamičnog ronjenja monoperajem u ženskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Hrvatica Mirela Kardašević, pošto je za devet metara popravila prethodni svetski rekord koji sada iznosi 275,36 metara. Srpkinje u ovoj disciplini Tijana Nikolić i Nataša Bošković zauzele su 13, odnosno 15 mesto.
U muškoj konkurenciji novi prvak sveta u ovoj disciplini postao je Poljak Mateuš Malina koji je sa dužinom 321,43 postavio i novi svetski rekord, a najbolji rezultat svih vremena popravio je za pet metara. Srpski ronilac Nebojša Nišević zauzeo je 29. mesto, a Nenad Pavković 32. poziciju.
Posle četiri dana takmičenja na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ oboreno je pet svetskih rekorda, a sa 200 učesnika iz preko 30 zemalja bio je ovo najmasovninji šampionat sveta u ronjenju na dah do sada.
Komentari

Vaš komentar