SP: Vetar najveći rival organizatorima i jedriličarima

Podeli:
JK Delfin

Svetsko prvenstvo u jedrenju, za olimpijsku klasu ILCA 7 (Laser Standard), prolazi kroz velike probleme zbog nedostatka vetra, koji je trenutno ključni protivnik organizatorima i jedriličarima.

Prvog dana nije bilo jedrenja, jer nije bilo vetra. Drugog dana su odjedrene dve regate, a planirano je bilo da se nakon još dve, jedriličari podele u zlatnu, odnosno finalnu i srebrnu grupu.

Međutim, vetra ponovo nije bilo, jedriličari i selektori su posle deset časova na regatnom polju, vraćeni na obalu, a kvalifikacije se natavljaju 8. novembra.

Sve dok se ne odjedre četiri regate, ne može da se podele takmičari na zlatnu i srebrnu grupu. Podsećanja radi, posle dve odjedrene regate, glavne uzdanice za osvajanje medalje, kada je region u pitanju, Filip Jurišić i Tonči Stipanović iz Hrvatske se nalaze na četvrtom, odnosno osmom mestu.

Veoma blizu zlatne grupe je Slovenac Žan Luka Zelko, a za mesto u finalu, bore se mladi Ilija Marković iz Crne Gore, Nikola Banjac iz Srbije i Bruno Gašpić iz Hrvatske. U pitanju su momci pred kojima je svetla budućnost i koji debituju na seniorskom šampionatu planete.

Komentari

Vaš komentar