Stojić: Po zlato na Svetskom kupu

Podeli:
Naomi Baker/Getty Images

Učesnici Olimpijaksih igara u Tokiju dvojac Marko Mačković – Miloš Vasić i u skifu Jovana Arsić prvo veliko takmičenje imaće narednih dana na Svetskom kupu u Beogradu.

Posle napornih priprema trener, najbolji sprski veslač svih vremena Nikola Stojić ne krije velike ambicije. Dvojac vesla po zlato, a Jovana želi u finale. Sledi i detaljnija analiza:

Povezane vesti

„U dvojcu je konkurencija jaka, 20 čamaca a najveći rivali će biti Englezi koji imaju nekoliko jakih posada, zatim Holanđani sa sastavom iz olimpijskog programa i uvek nezgodni Španci. Mislim da Miloš i Marko vrede, da imaju kvalitet da budu najbolji na svetu. Naša ambicija je za ovu godinu pobeda na svakom takmičenju,“ kaže Stojić.

Za Jovanu je komentar sledeći:

„Radila je odlično, napredovala i preko zime beležila najbolje rezultate. Jaka je konkurencija 22 čamca i videćemo koliko može. Cilj je plasman u finale i da tamo bude konkurentna što je moguće više.“

Beograd je start sezone. Stojić zaključuje…

„Trke kod nas su prvi bitniji događaj u ovoj godini. Kruna su evropsko u Minhenu i svetsko u Račicama. Imamo pravo na optimizam.“

Komentari

Vaš komentar