Vasić pozitivan na koronavirus, u karantinu sedam dana

Podeli:
VSS/Anđela Nišević

Veslački tim Srbije koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju sleteo je u subotu na aerodrom "Haneda" u Tokiju odakle je trebalo da nastavi putovanje ka Tojami gde je predviđeno da se priprema za početak Igara.

Nakon obavljenih obaveznih antigenskih testiranja na aerodromu konstatovano je da je veslač Miloš Vasić pozitivan na koronavirus.

Veslački tim Srbije, koji čine trener Nikola Stojić, veslačica Jovana Arsić i veslači Martin Mačković i Miloš Vasić prethodno je testiran u Atini 96 sati i 72 sata pred polazak u Japan i dobili su negativne rezultate na prisustvo virusa.

Miloš Vasić trenutno nema simptome zaraze i oseća se dobro, kao i svi ostali članovi ekspedicije veslačkog tima Srbije.

Prema protokolima Organizacionog komiteta „Tokio 2020“ i Vlade Japana, Miloš Vasić će biti u karantinu narednih sedam dana, nakon čega će biti testiran i ukoliko na dva uzastopna testa bude negativan na prisustvo koronavirusa, biće mu dozvoljeno da nastavi pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

Takođe, ukoliko niko iz ekspedicije veslačkog tima Srbije ne ispolji simptome zaraze koronavirusom biće im dozvoljeno da nastave put ka Tojami u kojoj je predviđeno da se obave završne pripreme pred Olimpijske igre.

Komentari

Vaš komentar