Veslanje: Jovana Arsić na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Vesti vodeni sportovi 8. apr. 202110:23 > 10:301 komentar
Podeli:
Mattia Ozbot/Getty Images

Veslačica Jovana Arsić izborila je vizu za Olimpijske igre u Tokiju (23. jul - 8. avgust) u disciplini skif na Evropkim kvalifikacijama u italijanskom Varezeu.

Srpska reprezentativka osvojila je treće mesto u „A“ finalu, koje je odvelo na najveću smotru svetskog sporta. Prema pravilima mesto u glavnom gradu Japana overile su tri prvoplasirane.

Jovana je odlično počela trku. Posle prvih 500 metara bila je drugoplasirana iza neprikosnovene Ruskinje Ane Prahačen, koja je na kraju i ubedljivo trijumfovala. U drugom delu devojku iz Zrenjanina prestigla je samo Ukrajinka Dijana Dimčenko.

U samom finišu ozbiljan napad izvela je Šveđanka Lovisa Klason, ali je Arsićeva uspela da odbije napad i ostvari najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Jovana je štopericu zaustavila na 7:42,41 minuta. Ruskinja je pobedila sa sjajnih 7:30,57, dok je Ukrajinka Dimčenko, aktuelna svetska šampionka, išla 7:41,30.

Arsićeva je 65. član srpske ekspedicije na Olimpijskim igrama. Pre nje od veslača mesto u Tokiju je obezbedio dvojac bez kormilara, koji čine Miloš Vasić i Martin Mačković.

Komentari

Vaš komentar