Srpski veslači napadaju medalje u Češkoj

Vesti vodeni sportovi 24. maj 201711:39 > 11:43
Podeli:
Philipp Schmidli/Getty Images

Evropsko prvenstvo u veslanju za seniore počinje u petak, a za odličja će se boriti 532 posade iz 34 zemlje. Srbiju će predstavljati sedmorica veslača u tri discipline.

Za reprezentaciju Srbije će u Račicama nastupati Marko Marjanović (skif), Nenad Beđik i Miloš Vasić (dvojac bez kormilara) i Aleksandar Beđik, Igor Lučić, Igor Đerić i Damjan Lazić (četvrac bez kormilara).

Skifista Marko Marjanović je pri nedelje na Svetskom kupu u Beogradu osvojio bronzanu medalju.

Optimističan sam pred start šampionata u Račicama. Ulazim bez opterećenja u trku, jedini cilj je da izveslam dobre trke, za sekundu ili dve brže nego u Beogradu. Ukoliko u tome uspem mislim da ću biti na dobrom putu da se plasiram u finale. Na Svetskom kupu sam pokazao da mogu da se trkam sa nekim od trenutno najboljih skifista na planeti, što mi je mnogo značilo na polju smaopouzdanja i stabilnosti„, rekao je Marjanović.

Štroker dvojca bez kormilara Nenad Beđik u Češkoj juri četvrtu evropsku medalju, posle zlata i dve bronze.

Maksimalno smo spremni i motivisani da napadnemo evropski tron, iako smo svesni da će ut do njega biti veoma težak. Konkurencija je respektabilna i svaka trka mora da se vesla maksimalno od početka do kraja. Najveći rivali biće nam Britanci Davson i Rositer, jedini čamac od koga smo poraženi na Svetskom kupu u Beogradu. Napredovali smo u tehničkom smislu od tada i mislim da smo dobili dve sekunde koje su nam nedostajale na Adi Ciganliji„, naveo je Beđik.

Svim članovima srpskog četverca bez kormilara će ovo biti debitantski nastup na evropskim šampionatima za seniore.

Zadovoljan sam našim radom posle Svetskog kupa u Beogradu, uključujući i završne pripreme na Bledu. Presrećni smo što ćemo biti deo ovako velikog veslačkog događaja koji će nam mnogo značiti na polju iskustva„, istakao je Igor Đerić.

Kvalifikacije na Evropskom prvenstvu u veslanju počinju u petak od osam časova i 30 minuta, a u popodnevnim časovima veslaju se trke represaža. Polufinala su na programu u subotu, dok će se najbolji veslači Evrope za odličja boriti u nedelju.