Četiri finala za srpske kajakaše u Segedinu

Podeli:
Robert Prezioso/Getty Images for BEGOC

Pretposlednjeg dana takmičenja na Svetskom kupu u Segedinu, srpski kajakaši izborili su plasman u četiri A finala.

Marko Dragosavljević plasirao se u finale jednoseda na 200 metara. Dvostruki prvak Evrope u toj disciplini, mesto u borbi za medalje izborio je osvajanjem drugog mesta u svojoj polufinalnoj trci u vremenu 35.374 sekundi. Finale jednoseda na 200 metara vesla se u nedelju u 11.07.

Ta razliku od njega, Marko Novaković u svojoj trci zauzeo je šesto mesto u vremenu 36.830 sekundi, što je bilo dovoljno za C finale koje je na programu u nedelju u 09.35.

U istoj disciplini u konkurenciji dama, mesto u finalu izborila je Nikolina Moldovan, koja je u svom polufinalu zauzela drugo mesto u vremenu 40.872 sekunde.

Milica Starović nije uspela da izbori mesto u borbi za medalje, pošto je u polufinalu završila na trećem mestu u vremenu 41.248 sekundi. Plasman u finale iz polufinala izborile su po dve prvoplasirane takmičarke iz četiri polufinalne trke i jedna trećeplasirana takmičarka sa najbržim vremenom.

Mlada srpska posada ženskog dvoseda na 500 metara, u sastavu Marija Dostanić i Biljana Relić, plasirala se u finale Svetskog kupa. Marija i Biljana su mesto u borbi za medalje izborile zauzimanjem trećeg mesta u polufinalu u vremenu 1:43.424 minuta. Finale u toj disciplini na programu je u nedelju od 11.19.

Jedina srpska kanuistkinja na Svetskom kupu u Segedinu Nikolina Milić zauzela je šesto mesto u polufinalu na 200 metara, pošto je stazu izveslala za 53.001 sekunde. Milićeva će takmičenje u Segedinu završiti u nedelju od 09.25, kada vesla C finale.

U konkurenciji dama, u četverosedu na 500 metara Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč, Olivera Moldovan plasirale su se u finale. Mesto u trci za medalje izborile su kroz polufinale zauzimanjem drugog mesta u vremenu 1:33.386 sekundi. Finale u ženskom četvercu na 500 metara vesla se u nedelju od 12.10.

Muška posada četverca u sastavu Nebojša Grujić, Simo Boltić, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov, u polufinalnoj trci zauzela je peto mesto, zbog čega će se u nedelju takmičiti u B finalu koje je na programu od 10.25.

Poslednjeg dana drugog Svetskog kupa u Segedinu, veslaju se kvalifikacije u mešovitoj štafetnoj trci 6×500 metara u kojoj Srbiju predstavljaju Kristina Bedeč i Ervin Holpert. Kvalifikacije se veslaju u 15.30h, i četiri najbolje ekipe po vremenu iz pet kvalifikacionih trka obezbediće mesto u finalu.