Srpski veslači u Poznanju

Vesti vodeni sportovi 14. jun 201711:23 > 11:24
Podeli:
Veslački savez Srbije

Dve srpske posade koje su u prvom delu sezone pokazale najviše imaće novi važan test na međunarodnoj sceni. Od 16. do 18. juna dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik i skifista Marko Marjanović učestvovaće na Svetskom kupu u Poznanju.

Vasić i Beđik će pokušati da nastave niz medalja sa velikih međunarodnim takmičenja, koji je počeo na Svetskom kupu u Beogradu, a nastavljen na Evropskom prvenstvu u Račicama.

„Odlično smo radili posle šampionata Starog kontinenta u Češkoj, posebno na nekim delovima zaveslaja koji nam nisu bili tehnički savršeni. Čamac ide dobro, a spremni smo da se ponovo uhvatimo u koštac sa svetskom konkurencijom. U Poznanju će nastupiti 15 dvojaca bez kormilara. Biće tu, između ostalih, braća Onfrej iz Francuske od kojih smo dva puta izgubili u Račicama i koji su na tom takmičenju postali evropski viceprvaci“, kazao je Vasić i dodao:

„Sledi nam onda mali predah, a nakon toga počinjemo da sa pripremama za Svetsko prvenstvo u Americi. Taj šampionat nam je cilj svih ciljeva u ovoj sezoni.“

Za odličja u skifu u Poznanju će se boriti 22 čamca. 

„Trudiću se da u vremenskom smislu napravim korak napred. Konkurencija će biti paklena, kao što je, uostalom, uvek slučaj u skifu. Nastupiće i neke prekookeanske zemlje s čijim se predstavnicima do sada nisam takmičio. Međutim, ne obazirem se na rivale. U dosadašnjem delu sezone sam dokazao da pripadam vrhu, a verujem se da ću to učiniti i u Poznanju“, istakao je Marjanović.

Kvalifikacije i trke repesaža u Poznanju zakazane su za petak. Polufinala, C i D finala na programu su dan kasnije, dok je nedelja rezervisana za A i B finala.