EP u kajaku: Srebro za Tomićevića i Zorića u Plovdivu

Vesti vodeni sportovi 15. jul. 201711:46 > 12:05
Podeli:
Kajakaški savez Srbije

Olimpijski kajakaški vicešampioni Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Plovdivu u disciplini K2-1000.

OKS

Tomićević i Zorić su u dvosedu na 1000 metara u bugarskom gradu odveslali u vremenu 3:13.780, što je za 1,056 sekundi bilo sporije vreme od prvoplasiranih Nemaca Maksa Hofa i Markusa Grosa. Bronzani su bili Španci Francisko Kubelos i Injigo Penja. 

U finalu K4-500 srpski tim u sastavu Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Olivera Moldovan je ostao bez medalje, pošto je bio četvrti. Srpski ženski četverac je ostvario vreme od 1:32.532, što nije bilo dovoljno dobro za bolje vreme od trećeplasiranih Ukrajinki.

U subotu je A finale K4-500 veslao i srpski četverac u sastavu Nebojša Grujić, Marko Novaković, Stefan Vekić i Vladimir Torubarov, ali je u svojoj disciplini bio poslednji, dok je zlato osvojio mađarski tim. 

Milica Starović je u disciplini K1-200 bila druga u kvalifikacijama, iza Poljakinje Marte Valckijevič, pa se tako direktno plasirala u finale. 

Marko Dragosavljević je u svojoj kvalifikacionoj grupi ostvario drugo najbolje vreme u disciplini kajak jednosed na 200 metara, pa je izborio plasman u polufinale. Prvoplasirani je bio Britanac Lijam Hit, koji je direktno prošao u finale. 

Nikolina Mijušković je u kanuu na 200 metara bila petoplasirana u svojoj kvalifikacionoj grupi, čime se plasirala u polufinale EP u Plovdivu. 

Sestre Nikolina i Olivera Moldovan su u kajaku dvosedu na 200 metara u kvalifikacionoj grupi bile druge, ali su i sa tim rezultatom ostvarile direktan plasman u finale.