Lep jedriličarski vikend u Kotoru

Vesti vodeni sportovi 8. jul 201919:34 > 19:39
Podeli:
sport klub

U organizaciji Jedriličarskog kluba Lahor iz Kotora, u periodu  od petka 05. do nedelje 07. jula 2019. održana je 46. regata "Memorijal kapetana Joza i Marka Ivanovića" i "XII Spinel kup" u akvatorijumu Kotorskog zaliva.

Tri dana jedrenja obilježio je promenljiv vetar. Na regati je učestvovalo oko 40 jedriličara u klasama Optimist, Laser 4.7 i olimpijskoj klasi Laser Standard iz klubova JK Lahor iz Kotora, JK Delfin iz Tivta i JK Jugole Grakalić iz Hereg Novog.

Prve tri regate, koje su odjedrene u petak i subotu bodovane su za „Spinel kup“. U klasi Optimist prvo mesto je osvojio Pavle Musić, drugo Petar Klakor obojica iz JK Delfin, dok je treći bio Andrej Drakulović iz JK Lahor.

Povezano

Među takmičarima uzrasta do 12 godina Petar Klakor je bio prvi, Andrej drugi i treća je bila Tea Čelanović iz JK Delfin.

U konkurenciji devojcica Tea je osvojila prvo mesto, druga je bila Nina Strahinja a treća Romina Racković, obe iz JK Lahor.

U klasi Laser 4.7 za zlato se izborio Nikola Golubović iz JK Delfin, drugi je bio Vasilije Garić iz JK Jugole Grakalić, a treći Vasilije Kurbanović iz JK Delfin.

Jedriličari JK Delfina su osvojili u klasi Laser Standard sva tri mesta na pobedničkom postolju. Prvi je bio Ilija Marković, drugi Stefan Anđelić, a treći Danilo Jončić. Isti poredak su odbranili i u konkurenciji za 46. Memorijal kapetana Ivanovića za koji su bodovane sve odjedrene regate, ukupno 4.

Prva tri mesta u klasi Optimist takođe su zauzeli  jedriličari iz kluba Delfin. Prvi je bio Pavle Musić, druga je Tea Čelanović a treći Petar Klakor.

U konkurenciji do 12 godina Tea je prva, Petar drugi a treći je Andrej Drakulović iz JK Lahor.

Kod devojčica prva je Tea, a sledile su je jedriličarke iz JK Lahor i Romina i Nina.

U klasi Laser 4.7 neprikosnoven je bio Nikola Golubović jedriličar JK Delfin. Vasilije Graić je osvojio drugu mesto, a treći je bio Robert Moris, obojica iz JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog.