EP: Dostanić i Relić zlatne, Zdelaru i srebro

Podeli:
Nebojša Radović/KSS

Srpkinje Marija Dostanić i Biljana Relić nove su šampionke Evrope u dvosedu na 500 metara u konkurenciji seniorki do 23 godine.

One su do zlatne medalje stigle odličnom vožnjom tokom cele deonice, a naročito u samom finišu trke koju su izveslale za 1:45.508.

Trka je bila jaka i odlično smo izveslale. Izuztno sam zadovoljna kako smo finiširale trku i mislim da nam je to i donelo zlatnu medalju. Veoma sam ponosna i na moju partnerku, Biljanu Relić, i presrećna sam što smo osvojile zlato,“ istakla je Marija Dostanić posle dodele medalja.

Osvajanjem zlata u Račicama Dostanićeva i Relićeva su tituli juniorskih šampionki Starog kontinenta iz 2016. godine dodale i zlato u konkurenciji mlađih seniorki.

„Odličan je osećaj s obzirom da sam sa Biljom uzela i kao juniorka zlatnu medalju i što smo sada uspele da ponovimo taj rezultat u mlađim seniorkama i nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti da osvajamo zlato,“ naglasila je Dostanićeva.

Srebro je pripalo posadi Mađarske Biben i Bako (1:45.532), dok su se bronzom okitile Ruskinje Dolgova i Odincova (1:46.798).

Dostanićevoj je prethodno medalja u jednosedu na 500 metara izmakla za 34 stotinke, s obzirom da je kroz cilj prošla kao četvrta.

Povezano

Bojan Zdelar osvojio je još jednu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore. Srbin je u jednosedu na 500 metara osvojio srebrnu medalju, pošto je stazu izveslao za 1:37.933, i kroz cilj je prošao sa samo 34 stotinke zaostatka za pobednikom trke Jakubom Zavrelom iz Češke. Bronzana medalja pripala je Jonu Voldu iz Norveške (1:38.785).

Izveslao sam još jednu dobru trku, i iako nije zlato ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam svoj trenutni maksimum i to je bilo dovoljno za srebro. Konkurencija je izuzetno jaka, a momak koji je pobedio je bio i svetski rekorder u seniorskoj konkurenciji, tako da sam zadovoljan što sam došao do još jedne medalje u ovakvoj konkurenciji,“ rekao je Zdelar.

Nebojša Radović/KSS