Starovićeva sa vizom za OI, ali bez medalje na SP

Podeli:
Nebojša Radović/KSS

Srpska kajakašica Milica Starović izborila je olimpijsku normu u jednosedu na 500 metara.

Starovićeva je finale K1-500 na Svetskom prvenstvu u Segedinu izveslala za minut i 59,19 sekundi, čime je zauzela četvrto mesto.

Trijumfovala je Novozelanđanka Lisa Karington (1:55.76), ispred Beloruskinje Volhe Hudženke (1:57.39), dok je treća kroz cilj prošla Mađarica Danuta Kozak (1:58.01).

Milica je postala 34. članica olimpijskog tima Srbije.

Povezano

Muška posada četverca na 500 metara, Stefan Vekić, Nebojša Grujić, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević, šampionat u Segedinu završila je na 7. mestu u B finalu, pošto je stazu izveslala za 1 minut i 25.67 sekundi. Ženska posada četverca na istoj deonici: Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Marija Dostanić trku B finala izveslala je za 1 minut i 44.79 sekundi, što je bilo dovoljno za 9. mesto.

Marko Tomićević i Milenko Zorić ovogodišnje Prvenstvo sveta završili su na 2. mestu u C finalu, pošto su kroz cilj prošli 3 minuta i 35.49 sekundi.

Svi takmičari koji u olimpijskim disciplinama nisu uspeli u Segedinu da izbore kvote za Tokio, a takmiče se u jednosedima i dvosedima, narednu šansu imaće sledeće godine, na evropskim dokvalifikacijama u Račicama, kao i na Svetskom kupu 2 u Duisburgu.