Jedriličari obeležili dan oslobođenja Kotora

Vesti vodeni sportovi 18. nov 201912:08 > 12:10
Podeli:
JK Delfin

Minulog vikenda u Kotoru je održana regata „Dan Kotora”, koju je organizovao Jedriličarski klub „Lahor”, povodom proslave dana oslobođenja grada.

Tokom dva dana takmičenja vožene su tri regate po umerenom jugu. Pored jedriličara iz Lahora, učešće je uzeo i JK Delfin iz Tivta, te se više od 30 takmičara borilo za pobedničko postolje u klasama „Optimist”, „Laser Standard” i „Laser 4.7”.

U klasi Optimist u generalnom plasmanu prvo mesto je osvojio Pavle Musić iz JK Delfin, drugo Romina Racković iz JK Lahor, a treće Nina Strahinja, takođe iz JK Lahor.

Nina je bila prva u konkurenciji takmičara do 12 godina, dok su Andrija Marković i Viktor Lesjak, obojica iz JK Delfin, zauzeli drugo i treće mesto.

U konkurenciji devojčica pobedničko postolje su zauzele Kotoranke. Prva je bila Romina Racković, druga Nina Strahinja, a treća Vanja Strahinja.

Nikola Golubović iz JK Delfin bio je prvi je u klasi Laser 4.7, drugo mesto je osvojio Miloš Vujović iz JK Lahor, a treće Jan Spirin iz JK Delfin. 

U klasi Laser Standard, dominirali su jedriličari iz Tivta. Prvo mesto je osvojio Ilija Marković, drugo Stefan Anđelić, a treće Danilo Jončić.

Narednog vikenda jedriličari će se nadmetati u Tivtu na regati Dan Tivta.