Sreća okrenula leđa, Tadić ostao bez Japana

Vesti vodeni sportovi 27. jan 20206:10 > 6:12
Foto: POKCG

Ilija Tadić nije uspeo da ispliva normu za Paraolimpijske igre u Japanu, a do cilja su mu nedostajale dve stotinke u Zagrebu, četiri u italijanskom Linjanu i osam u Splitu, koji je ujedno bio i poslednja prilika da stigne do Tokija.

Momku koji je pre četiri godine sa samo 16 godina bio učesnik Igara u Brazilu, a na ceremoniji svečanog otvaranja nosio i zastavu Crne Gore ne može se ništa zameriti.

Zaista je dao sve od sebe, ali je trebalo samo malo sreće da stigne do rezultata 26.74. Na žalost Ilije Tadića i ljubitelja sporta u Crnoj Gori, Tadić nije bio miljenik fortune, jer ga je manje od treptaja oka delilo od Olimpijskih igara, ali…

Nisam uspeo da isplivam normu za Tokio i jako mi je žao zbog toga. Imao sam u poslednja tri meseca, šest trka, nekoliko prilika da stignemo do cilja, a na kraju kada se podvuče crta nedostaju mi dve stotinke. Međutim, sport je takav, idemo dalje…”, rekao je Ilija Tadić.

Mladi Budvanin je na mitingu u Splitu osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, ali primarni cilj nije. Tadić ima 19 godina i trenutno je najvažnije da ne klone duhom, da nastavi dalje, jer su ispred njega Olimpijske igre u Parizu i mnogo velikih takmičenja kakva su evropska i svetska prvenstva. Miting u Splitu okupio je 130 plivača iz devet država.