Zlato za Nikolu Golubovića u Splitu

Podeli:
JK Delfin/Duško Miljanić

Jedriličari kluba Delfin iz Tivta takmičili su se proteklog vikenda na dve prestižne regate u Splitu, a Nikola Golubović je osvojio zlatnu medalju u klasi Laser 4.7.

Četiri jedriličara u klasi Laser takmičili su se na regati Velika nagrada Mornara koju organizuje Jedriličarski klub Mornar, a pet jedriličara u klasi Optimist takmičili su se na Otvorenom prvenstvu Splita u organizaciji JK Split.

Nikola Golubović, aktuelni šampion države i jedriličar koji je prošle godine osvojio dve zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu koje je sjajno organizovao Jedriličarski klub Delfin u Tivtu, osvojio je prvo mesto u klasi Laser 4.7. Sjajan rezultat ostvario je i Pavle Musić, aktuelni šampion države, koji je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio šesto mesto u klasi Optimist.

Viktor Lesjak je bio 27., Ivan Spirin 50., Petar Klakor 54. a Dimitrije Pavićević 65. u klasi Optimist. U klasi Laser Radial, Danilo Jončić je zauzeo 12. a Stefan Anđelić na 17. mesto.
Ilija Marković se takmičio u klasi Laser Standard i zauzeo 15. mesto. Obe regate su se održale od 6. do 8. marta, a jedrilo se po buri u subotu i nedelju, a u petak je jako jugo sprečilo jedriličare da izađu na more.

Laseraši ostaju u Splitu na pripremama do sledećeg vikenda kada jedre na Otvorenom prvenstvu za olimpijske klase koje organizuje Jedriličarski klub Labud iz Splita.