Pet medalja za srpske kajakaše na Glorija kupu

Vesti vodeni sportovi 14. mar. 20200:00 > 0:04
Podeli:
Kajakaški savez Srbije

Antalija i Belek tradicionalno su za srpski kajakaški tim baza za pripreme u februaru i martu. Većina evropskih reprezentacija bira istu destinaciju.

Upravo zbog velikog broja kajakaša i kanuista koji su u Beleku u isto vreme, u ovom gradu Kajakaški savez Turske u ovom gradu organizuje „Glorija kajakaški kup“.

Srpski reprezentativci, iako su tek na početku trenažnog procesa, osvojili su pet medalja – jednu zlatnu i po dve srebrne i bronzane.

U ženskoj konkurenciji, kao i prošle godine, trijumfovala je Milica Starović ispred Kristine Bedeč.

U muškoj seniorskoj konkurenciji srpski reprezentativci takođe su osvojili dve medalje. Ervin Holpert prošao je kroz cilj kao drugi, dok je najniže mesto na pobedničkom postolju zauzeo Bojan Zdelar. Kao i prošle godine trijumfovao je Belorus Aleh Jurenija, svetski šampion u toj disciplini.

Kajakaški savez Srbije

Medalju je osvojio i Mihailo Subotić koji je u konkurenciji mlađih seniora zauzeo treće mesto.

Ove godine na Glorija kupu učestvovalo je 150 takmičara i takmičarki iz 12 zemalja, koji su odmerili snage u 14 kategorija. Među onima koji su dobili tu čast da dodeljuju medalje, našao se i predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, koji je dodelio medalje najboljima u seniorskoj konkurenciji kanua jednokleka.

Osim pojedinačnih medalja, srpski tim je osvojio Glorija Kup u ženskoj timskoj konkurenciji, u muškoj seniorskoj ekipnoj konkurenciji, a u konkurenciji mlađih seniora srpski tim zauzeo je drugo mesto.

Deo srpskog državnog tima sutra se vraća u Beograd, dok drugi deo reprezentacije u Beleku ostaje do 23. marta.