Savić i Pivač izborili mesto na EP

Vesti vodeni sportovi 15. sep 202020:03 > 20:10
Podeli:
Veslački savez Srbije

Posle kvalifikacionih trka na Adi Ciganliji, poznate su posade koje će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Poznanju od 9. do 11. oktobra. Najveće iznenađenje priredili su Veselin Savić i Viktor Pivač koji su u konkurenciji dvojaca izborili mesto u timu ispred Vasića i Mačkovića.

Veslački savez Srbije

Prošle godine Vasić i Mačković su obezbedili normu za Olimpijske igre u Tokiju, ali će posada koja će predstavljati Srbiju na najvećoj smotri svetskog sporta naknadno biti određena.

Posle dva dana veslanja, i tri trke, dobili smo dvojac koji će nas predstavljati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Tu je svakako bila i najjača konkurencija. Pivač i Savić su bili bolji od Vasića i Mačkovića, a trke je obeležila prava drama. U prvoj su, naime, Vasić i Mačković ostvarili bolje vreme. U drugoj je došlo do izjednačenja, a u trećoj, koja je bila praznik veslanja i sportske borbe, došlo je do preokreta i Pivač i Savić su izborili mesto u reprezentaciji za predstojeće prvenstvo Evrope. Ta konkurencija i rivalstvo su odlična stvar za naš sport i dižu ga na jedan viši nivo”, rekao je Aleksandar Ivković, kordinator za seniore.

Povezano

Pored dvojca, Srbija će na kontinentalnom šampionatu imati bar još tri posade.

“ U skifu je Aleksandar Beđik bio dominantan u odnosu na Aleksandra Filipovića. Uopšte, cele sezone Beđik je izuzetno odskočio i postavljao rekordna vremena, koja do sada kod nas nisu zabeležena. U lakom skifu Miloš Stanojević je praktično bio bez konkurencije i bio je nešto sporiji, ali je plasmanski zadovoljio. Bio je jedno pet sekundi slabiji od norme, ali je to sve u domenu onog prihvatljivog… Imali smo i Jovanu Arsić, koja je bila na nekih četiri, četiri i po sekundi od norme, što nije loš rezultat. U suštini su ostvareni dobri rezultati kod svih, ali najbolji kod dvojca i skifa. Njih bih izdvojio kao ozbiljne ekipe za Evropsko prvenstvo”, rekao je Ivković.