Bronza za Marka Dragosavljevića

Podeli:
Kajakaški savez Srbije

Marko Dragosavljević osvojio je bronzanu medalju u jednosedu na 200 metara na Svetskom kupu u Segedinu. U finalu je ostvario rezultat 35,11. Drugi srpski predstavnik u odlučujućoj trci Marko Novaković bio je četvrti sa vremenom 35,22.

Kajakaški savez Srbije

Samim tim što je ovo jedino takmičenje ove godine, prezadovoljan sam. Medalja mi je šlag na torti. Posle cele situacije sa koronavirusom i zbog treninga i zbog svega koliko smo se svi mučili, ovo je nagrada za sav trud i što sam istrajao u svemu”, nije krio zadovoljstvo Dragosavljević.

Povezano

Dvostruki šampion Evrope u ovoj disciplini iz 2014. i 2015. godine imao je velike ambicije.

Pre trke sam bio siguran da ću da pobedim i da budem dominantan. Međutim, uoči starta vetar je samo okrenuo i malu zavetrinu su imale staze sedam, osam i devet. Videlo se da će dosta da utiče na trku, što su na kraju pokazali i rezultati. Jednosed na 200 metara je lutrija i nikad ne može da se zna pobednik“, naglasio je Marko.

U finalu u kojoj su prva sedmorica takmičara kroz cilj prošli u rasponu od sekunde, titula je pripala Italijanu Andrei Domeniku Di Libertu (34.80), dok je srebro osvojio Kološ Čizmadija iz Mađarske (34.98).