EP u veslanju: Srbija bez „A“ finala

Podeli:
Veslački savez Srbije

Nijedna od četiri srpske posade nije uspela da se plasira u „A“ finale na Evropskom prvenstvu u poljskom Poznanju. Svi timovi boriće se u nedelju u „B“ finalima za plasman od 7. do 12. mesta na Starom kontinentu.

Veslački savez Srbije

Prava drama viđena je u polufinalu dvojaca bez kormilara, u kojem su Veselin Savić i Viktor Pivač ostali bez plasmana u borbu za medalje za samo 20 stotinki. U trci u kojoj su tri najbrža čamca išla u finale, njih dvojica su zauzeli četvrto mesto sa vremenom 6:30,23 minuta, dok su trećeplasirani Holanđani sa 6:30,03 minuta prošli dalje.

Povezano

Potom je na stazu jezera Malta izašao i srpski dubl skul, u kojem odnedavno veslaju Aleksandar Filipović i Martin Mačković. Reč je o posadi koja je formirana neposredno pred Evropsko prvenstvo. Njih dvojica su napravili dobar rezultat samim plasmanom u polufinale, u kojem su osvojili peto mesto.

Finale je izmaklo i našoj jedinoj veslačici na EP, Jovani Arsić, koja je u polufinalu skifa bila četvrta. Poslednji je boje Srbije branio Aleksandar Beđik u skifu, koji je na kraju kroz cilj prošao kao šesti.