Jakelić: JK Delfin i Crna Gora su zaslužili EP

Podeli:
Zlatko Jakelić
Svetozar Janičić

U organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin i Evropske ILCA federacije, u uvali Trašte u Tivtu se od 9. do 16. juna održava Otvoreno prvenstvo Evrope u klasi ILCA do 21 godine, najveće takmičenje u istoriji crnogorskog jedrenja.

Među preko 130 jedriličara, pored predstavnika 26 zemalja Evrope, na regati u akvatorijumu Luštica Bay učestvuju i takmičari koji brane boje Perua, Gvatamale, Kajmanskih ostrva i Egipta.

Umesto ceremonije koju nije bilo moguće organizovati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, takmičenje je zvanično otvoreno u amfiteatru naselja Luštica Bay konferencijom za novinare.

Organizacija evropskog šampionata je posledica velikog iskoraka koji je jedrenje u Crnoj Gori napravilo u rezultatskom i organizacionom smislu tokom prethodnih 15 godina, poručio je predsednik Regatnog odbora EECU21 2021 Tivat, potpredsednik EurIlCA, Zlatko Jakelić.

„Već 15 godina jedriličari iz Crne Gore redovno nastupaju na međunarodnim regatama ostvarujući sve zapaženije uspehe, uz aktivnu saradnju sa drugim reprezentacijama i jedriličarskim klubovima. U tom kontekstu posebno se izdvaja JK Delfin iz Tivta, koji ka sve značajnijim uspesima jedri uz veliku želju i volju da pozicionira crnogorsko jedrenje rame uz rame sa mnogobrojnijim i jedriličarski razvijenijim nacijama, što mu sve bolje uspeva”, naglasio je Zlatko Jakelić pa nastavio:

“Kroz godine sportske saradnje, klub je zaslužio naše poverenje. Stvorili su se uslovi da EurILCA dodeli organizaciju Europskog prvenstva za klasu ILCA do 21 godine Delfinu, Tivtu i Crnoj Gori. Veoma smo sretni što zajednički otvaramo novo međunarodno jedriličarsko polje, na kojem će snage odmeriti više 130 jedriličara i jedriličarki iz 30 zemalja Evrope i sveta“, istakao je Zlatko Jakelić.

Ugled rediona na Evropskom prvenstvu koje sledi, braniće Ilija Marković, Stefan Anđelić, Jana Jakšić i Anja Lučić (Crna Gora), Nikola Banjac, Danilo Bešić, Marko Petković, Ana Jovanović i Kristina Boja (Srbije), odnosno Božidar Golubić, Antonijo Marendić, Bruno Gašpić, Anton Tomašević, Ursula Balas i Karla de Carina.

Komentari

Vaš komentar