Nema odmora: Ilko Klakor i Ilija Marković idu na SP

Podeli:
Ilko Klakor
JK Delfin Tivat

Olimpijske igre su ostale iza nas. Milivoj Dukić i selektor Ilko Klakor su ostvarili sjajne rezultate u Japanu. Crnogorski tandem, uspeo je da slavi u jednoj od deset regata, Dukić je na trećim uzastopnim Igrama, bio konkurentan za mesto u medal race do poslednjeg dana.

Na kraju je osvojio više nego odlično 17. mesto, a jedrenje je konačno dobilo medijski prostor i pažnju koju je odavno zaslužilo. Vremena za slavlje nije bilo i nema ga. Ilko Klakor i Ilija Marković kreću put Poljske, gde će učestvovati na Svetskom prvenstvu u klasi ILCA 7 (Laser Standard) u konkurenciji jedriličara do 21 godine.

„Svetsko prvenstvo sa sobom nosi paklenu konkurenciju. Potvrđen je dolazak najboljih jedriličara planate, očekuju nas velike borbe na regatnom polju, a borbe koje slede očekujemo sa dosta samopouzdanja i vere u sosptvene kvalitete i mogućnosti. Kao i uvek na velikim takmičenjima, primarni cilj je plasman u zlatnu grupu, a nakon toga, sledi borba za što bolji plasman. U konkurenciji najboljih na planeti, teško je proceniti krajnje domete, jer u jedrenje odlučuju nijanse, detalji, fokus, sreća, koju treba zaslužiti“, naglasio je za Sport Klub, selektor Ilko Klakor,  pa nastavio:

JK Delfin

„Ono što me raduje iz dubine duše je činjenica da jedrenje krupnim koracima ide napred u Crnoj Gori, kako u rezultatskom, tako i u organizacionom smislu. Milivoj Dukić je opravdao očekivanja na Olimpijskim igrama, imamo čitavu plejadu mladih i talentovanih jedriličara i jedriličarki koje ostvaruju odlične rezultate na velikim evropskim i svetskim takmičenjima. Pored toga, nedavno smo sjajno organizovali Evropsko prvenstvo za olimpijske klase u konkurenciji jedriličara do 21 godine“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, selektor Klakor je nastavio sa izlaganjem:

„Tokom godina koje su ostale iza nas, u kojima smo uložili mnogo truda, rada i odricanja da bi stigli do nivoa na kojem se trenutno nalazimo, naučili smo da u jedrenju, kao i životu, uvek može bolje i više. Nismo se nikada zadovoljavali ostvarenim, nećemo to raditi ni sada. Idemo dalje, sa verom da možemo bolje i više“, zaključio je selektor Crne Gore, Ilko Klakor.

Svetsko prvenstvo u poljskom gradu Gdinja biće održano od 20. do 27. avgusta, a selektoru Ilku Klakoru, te mladom i izuzetno talentovanom Iliji Markoviću, ostaje da poželimo dobar vetar, te dobre vesti za sve ljubitelje sporta i jedrenja u Crnoj Gori.

Komentari

Vaš komentar