Petra Marendić – jedriličarsko čudo od devojčice

Podeli:
Privatna arhiva

Ljubitelji sporta i jedrenja u Hrvatskoj još uvek slave veliki uspeh Tončija Stipanovića, momka koji je u klasi Laser Standard, uspeo da ponovi uspeh sa Olimpijskih igara u Brazilu. U Tokiju je takođe stigao do srebrne medalje, a mnogo razloga za slavlje je donela Petra Marendić, slobodno se može reći – čudo od devojčice

Petra Marendić (16 godina) je u nemačkom Travemundea i irskom Dablinu briljirala. Naime, mlada i izuzetno talentovana, članica Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita, odakle je i Tonči Stipanović, na Evropskom prvenstvu u klasi ILCA 4 (Laser 4.7), u Nemačkoj, u konkurenciji jedriličarki do 18 godina osvojila četvrto mesto.

Nedugo zatim, usledilo je Svetsko prvenstvo u konkurenciji za jedriličarke do 18 godine, u Dablinu, a Petra je stigla do pobedničkog postolja i srebrne medalje. Treba naglasiti da Petra Marendić, još od klase Optimist, trenira sa Tomom Višićem, svojevremeno, izuzetno uspešnim jedriličarem, koji polako, ali sigurno izrasta u vrhunskog trenera.

Uspeh Petre Marendić dobija na težini ako se naglasi da je dve godine mlađa u odnosu na konkurenciju sa kojom je vodila veliku borbu na regatnom polju.

Komentari

Vaš komentar