SP (U21): Veliko bravo – Marković i Gašpić u TOP 10

Vesti vodeni sportovi 27. avg. 202115:402 komentara
Podeli:
JK Delfin/Duško Miljanić

Vetar je pokvario planove organizatorima, jedriličarima i jedrilčarkama poslednjeg dana Svetskog prvenstva u olimpijskim klasama do 21 godine, koje je sjajno organizovano u poljskom Gdinju. Nije ga bilo, pa je plasman ostao nepromenjen u odnosu na prethodni dan, a momci iz regiona zaslužuju jedno veliko – Bravo!

Posebno se to odnosi na Bruna Gašpića iz Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita i Iliju Markovića iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta. Uoči poslednjeg dana, Gašpić i Marković su bili u krugu momaka koji su mogli da sanjaju osvajanje medalje, ali su na kraju, planetarnu smotru završili u TOP 10. Bruno Gašpić je četvrti, a Ilija Marković deveti jedriličar planete u klasi ILCA 7 (Laser Standard).

Zlatnu medalju je osvojio Zahari Litlvud iz Australije, srebrnu Mateo Palon iz Francuske, a bronzanu Julijan Hofman iz Nemačke, momak koji je nedavno u Tivtu, osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim klasama.

Odmah treba naglasiti da su i ostali momci iz regiona opravdali, bolje reći premašili očekivanja. Nikola Banjac iz Srbije i Božidar Golubić iz Hrvatske, su stigli do finalne, ili ti zlatne grupe u paklenoj konkurenciji od 138 jedriličara, Nikola Banjac je na zauzeo 34. a Božidar Golubić 45. mesto.

JK Delfin

U konkurenciji jedriličarki, u klasi ILCA 6 (Laser Radial), Ursula Balas je zauzela 30. mesto, Karla de Carina  49. a Nika Manester  50. mesto. Sve tri devojke su iz Hrvatske.

Zlatnu medalju je osvojila Điorđa dela Vale iz Italije, srebrnu Kjara Benini Florini takođe iz Italije, a bronzanu Marilena Makri sa Kipra, koja je nedavno osvojila zlatnu medalju, na sjajno organizovanom Evropskom prvenstvu u olimpijskim klasama u Tivtu.

Na pomenutom šampionatu Evrope u Tivtu, Kjara Benini je takođe bila druga, dok je Điorđa dela Vale zauzela osmo mesto.

Komentari

Vaš komentar