Srpski dvosedi bez olimpijskih kvota

Podeli:
Nina Jelenc / EKA

Srpski dvosedi Ervin Holpert i Mihailo Subotić u muškoj i Marija Dostanić i Kristina Bedeč u ženskoj konkurenciji nisu uspeli da obezbede plasman na Olimpijske igre na Evropskim kvalifikacijama u Mađarskoj.

Holpert i Subotić u dvosedu na 1.000 metara trku su završili za 3 minuta i 33 sekunde, što im je donelo šesto mesto u finalu.

Trijumfovala je posada Mađarske, Kornel Beke i Adam Varga (3:21.96) koja je i izborila Olimpijsku kvotu. Drugi kroz cilj su prošli Pžemislav Korsak i Rafal Rosolski iz Poljske (3:22.50), dok je treće mesto osvojila posada Norveške, Jon Amund Vold i Ejvind Vold (3:24.71).

Srpska ženska posada dvoseda na 500 metara, Marija Dostanić i Kristina Bedeč takođe su kroz cilj prošle kao šeste u finalu, pošto su trku izveslale za minut i 50.90 sekundi.

Olimpijska kvota pripala je nemačkom dvosedu u sastavu Sara BruslerMelani Gebhart (1:48.94). Drugo mesto zauzele su Ruskinje Natalija Podolskaja i Svetlana Černigovskaja (1:49.26), dok su na trećem mestu završile Karolina Garsija Otero i Sara Usande iz Španije (1:50.30).

Prethodno je Bojan Zdelar finale jednoseda na 1000 metara takođe završio na šetom mestu.

U petak u Segedinu počinje takmičenje u Svetskom kupu, a selekcija Srbije će imati 17 takmičara.

Komentari

Vaš komentar