Svindal operisan, završio sezonu

Alpsko skijanje 18. jan 20171:27 > 1:30
Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal operisan je u utorak, što znači da je završio sezonu u Svetskom kupu, ali i da će propustiti Svetsko prvenstvo.

Svindal je od pada tokom spusta u Kicbilu prošlog januara imao problem sa povredom kolena, pošto je pokidao prednji ukršten ligament. Posle operacije i višemesečnog oporavka, vratio se na stazu i postigao dobre rezultate u spustu, ali je zbog bolova u kolenu prestao sa takmičenjima pre nekoliko nedelja.

Norvežanin je u utorak otkrio da je od spusta u Val Gardeni imao čudan osećaj u kolenu, ali da pregledi nisu uspeli da otkriju izvor problema i da se zato odlučio na operaciju. Tokom nje je ustanovljeno da mu se meniscus odvojio od kosti, ali je sreća da će moći da se vrati na stazu naredne zime.

“Dobra vest je da postoje velike šanse da sve bude mnogo bolje sledeće zime. Loša vest je da se vraćam štakama i da za mene nema više skijanja ove zime”, istakao je Svindal.

Svindal je prethno propustio kompletnu sezonu 2014/15 zbog povrede Ahilove tetive.

Tokom karijere, Norvežanin je osvojio dva velika Kristalna globusa – 2007. i 2009. godine, uz devet malih. Ima po jedno olimpijsko zlato, srebro i bronzu, kao i pet titular svetskog šampiona.