Gutova i dalje nezaustavljiva u superveleslalomu

Alpsko skijanje 22. jan 201713:57 > 13:59
Podeli:
Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Švajcarska skijašica Lara Gut trijumfovala je i na trećem superveleslalomu sezone, koji je u okviru Svetskog kupa održan u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Gutova, koja je prethodno u toj disciplini bila najbolja u Lejk Luizu i Val d‘Izeru, do četvrte pobede ove sezone, a 22. u karijeri, došla je u vremenu od 1:17.92 minuta.

Drugo mesto, sa 67 stotinke zaostatka, zauzela je Austrijanka Štefani Fenir, dok je treća bila Tina Vajrater iz Lihtenštajna.

Fenirje bila ta koja je kontrolisala trku posle starta, ali se nije dugo zadržala na čelu, pošto je Gutova imala startni broj sedam. Švajcarkinja je bila mestralna i bilo je jasno da će je teško neko pomeriti sa prve pozicije, a najbliže joj je posle prišla Vajraterova, koja je bila jedina uz Fenirovu unutar jedne sekunde.

Austrijanka Nikol Šmidhofer je bila četvrta, ispred Tese Vorli iz Francuske i dve Italijanke Elene Kurtoni i Federike Brinjoni. Švajcarkinja Kajsa Kling je imala osmo vreme, ispred pobednice subotnjeg spusta Lindzi Von, dok su deseto mesto podelile Rikarda Haser iz Austrije i Italijanka Frančeska Marzalja.

Najbolja slovenačka skijašica Ilka Štuhec zauzela je 22. vreme, sa skoro tri sekunde zaostatka u odnosu na pobednicu.

Zahvaljujući pobedi, Gutova je smanjila svoj zaostatak u odnosu na Amerikanku Mikaelu Šifrin na čelu generalnog plasmana. Šifrinova ima 1.008 bodova na prvoj poziciji, a prati je aktuelna osvajačica Svetskog kupa sa 873.

Svetski kup za skijašice nastavlja se u utorak veleslalomom u italijanskom Kronplacu.