SP: Francuzima timsko zlato, Slovaci srebrni

Alpsko skijanje 14. feb 201714:21 > 14:24
Podeli:
Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images

Francuski skijaši trijumfovali su na timskom takmičenju na Svetskom prvenstvu u Sankt Moricu, pobedivši selekciju Slovačke u velikom finalu.

Francuzima su zlato u paralelnom veleslalomu doneli Tesa Vorli, Aleksi Pantiro, Adelin Bod Mignije i Matje Fevr, koji su za osam stotinki pobedili Slovake čije boje su branili Petra Vlhova, Andreas Zampa, Veronika Velez Zuzulova i Matej Falat.

Na putu do finala, Francuzi su redom eliminisali timove Rusije, Norveške i Švedske, dok je Slovačka bila bolja od Nemačke, Švajcarske i Italije.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Šveđani Frida Hansdoter, Matijas Hargin, Marija Pietile-Holmner i Andre Mirer, koji su bili bolji od Švajcaraca u malom finalu.

Tokom ranog popodneva viđen je niz iznenađenja, pa su tako branioci titule Austrijanci takmičenje završili u četvrtfinalu, kada su bolji od njih bili Šveđani. Zanimljivo, najbolji austrijski skijaš Marsel Hiršer poražen je u svoje obe trke, prvo od Belgijanca Drisa van den Bruka, a potom i Mirera.

Na Svetskom prvenstvu je u sredu slobodan dan, a naredna trka na programu je u četvrtak, za kada je zakazan ženski veleslalom.