SP: Šifrinovoj treće uzastopno zlato u slalomu

Alpsko skijanje 18. feb 201714:00 > 14:10
Podeli:
Getty images/Christophe Pallot/Agence Zoom

Amerikanka Mikaela Šifrin osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Sent Moricu, što joj je treći uzastopni trijumf u ovoj disciplini na najvećim svetskim smotrama.

Šifrinova je u obe vožnje imala najbolja vremena i završila sa ukupnih 1:37.27. Od drugoplasirane Švajcarkinje Vendi Holender bila je brža za čak 1.64 sekunde, kolika je razlika između nje i 12. Francuskinje Nastasije Noens. Poslednje mesto na pobedničkom postolju zauzela je Šveđanka Frida Handsdoter. Slovakinja Velez Zuzulova bila je treća posle prve vožnje, ali nije završila drugu.

Šifrinovoj, vodećoj u generalnom plasmanu Svetskog kupa kako u slalomu, tako i u ukupnom poretku, ovo je treća uzastopna titula svetskog šampiona u slalomu, pošto je bila najbolja i 2013. u Šladmingu, kao i dve godine kasnije u Biver Kriku. Aktuelna je olimpijska šampionka, a na ovom šampionatu već je osvojila medalju, srebro u veleslalomu.

Od takmičarki iz regiona najbolja je bila Slovenka Ana Bucik, koja je bila sedma, čime je izjednačila najbolji rezultat u bilo kom takmičenju, koji je ostvarila 8. januara u Mariboru, a na svetskim prvenstvima nikada nije bila među 30. Pored nje drugu vožnju obezbedile su Hrvatica Andrea Komšić, koja je završila na 28. mestu, Nevena Ignjatović iz Srbije, sa ukupno 29. vremenom u prvoj vožnji, ali je nije završila, kao ni Slovenka Maruša Ferk. Dalje od prve vožnje nisu otišle takmičarka iz Bosne i Hercegovine Elvedina Muzaferija, koja je završila na kraju kao 66. dok Hrvatica Leona Popović, Crnogorka Ivana Bulatović i Makedonka Lidija Simjanovska.