Prvenac Brinjone u kombinaciji, Ilka druga

Alpsko skijanje 24. feb 201715:24 > 15:26
Podeli:
Michel Cottin/Agence Zoom/Getty Images

Italijanska skijašica Federika Brinjone došla je do prve pobede u karijeri u alpskoj kombinaciji trijumfom u švajcarskoj Kran Montani.

Brinjone je trijumfovala u vremenu od 1:56.09 minuta, posle takmičenja u spustu i slalomu. Italijanka je u borbi za pobedu za sekundu pobedila Ilku Štuhec, koja je bila vodeća posle prve vožnje. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se Austrijanka Mihaela Kirgaser.

Štuhec je posle prve vožnje imala 52 stotinke prednosti u odnosu na Brinjone, a Kirhgaserova je bila još 17 stotih delova sekunde dalje. Kada je red došao na slalom, Austrijanka i italijanska skijašica iskoristile to što su bolje u toj disciplini od svetske šampionke u spustu.

Najbolje tri skijašice sledila je Švajcarkinja Vendi Holdener, ispred Maruše Ferk iz Slovenije, Kanađanke Mari-Mišel Ganjon i Štefani Bruner iz Austrije. Mesto među prvih deset obezbedile su i Nemica Lena Dir i italijanske skijašice Elena Kurtoni i Federika Sosio.

Američka skijašica Mikaela Šifrin trenutno ima 1.203 boda na čelu generalnog plasmana, a prate je Lara Gut, koja je završila sezonu, sa 1.023 i Štuhec sa 865. U poretku kombinacije, Štuhec je prva sa 180 bodova, ispred Brinjone sa 140.

Takmičenje u Kran Montani se nastavlja u subotu superveleslalomom.