Jansrud: Hiršer je najveća pretnja bez obzira na Zelden

Alpsko skijanje 27. okt. 201717:49 > 17:58
Podeli:
Getty Images/Alain Grosclaude/Agence Zoom

Bez obzira na povredu članka i odsustvo sa predstojećih trka u Zeldenu, Marsel Hiršer predstavlja najozbiljnijeg konkurenta svim pretendentima na prvo mesto u Svetskom kupu, smatra njegov norveški kolega Ćetil Jansrud.

Dva najveća favorita su Aleksi i Pantiro Marsel Hiršer. Šteta je što se Hiršer povredio i da se neće trkati predstojećeg vikenda. U pitanju su Zelden, Austrija i start. Za sve nas je njegovo prisustvo važno„, istakao je Jansrud i dodao:

Nadam se da će biti spreman za Levi. Za sâm sport je od velike važnosti da se Hiršer vrati što je pre moguće„.

Mogućnost da šestostruki osvajač Kristalnog glousa propusti jednu ili dve trke Jansurd ne smatra odlučujućom u borbi za Veliki kristalni globus.

On skija izuzetno dobro. Kada se uzmu u obzir bodovi koje je sakupio prošle godine, potpuno je svejedno da li će se takmičiti u Zeldenu ili ne jer će pobediti bez obzira na to„, smatra specijalista u brzinskim disciplinama.

Sam Jansrud se fokusira na osvajanje malih Kristalnih globusa.

Biti ukupni pobednik Svetskog kupa rezultat je mnogih trka koje je takmičar osvojio ili se našao na jednom od pobedničkih postolja. Prvenstveno želim da se fokusiram na superveleslalom i spust„, zaključio je 32-godišnjak.