Vonova: Ovo je dobra prilika da se vratim veleslalomu

Alpsko skijanje 27. okt. 201718:59 > 19:06
Podeli:
Getty images/Christophe Pallot/Agence Zoom

Četvorostruka osvajačica Kristalnog globusa Lindzi Von, koja je u četvrtak saopštila da će učestvovati na trci veleslaloma u Zeldenu, istakla je da se nada da će se ta odluka isplatiti.

Vest da je Vonova odlučila da se takmiči u Zeldenu bila je iznenađenje za mnoge.

Trka veleslaloma koju će dame voziti u subotu prva je u kojoj će Vonova učestvovati od 31. januara 2016. godine, a poslednji put se u Zeldenu našla 2012.

Naravno da je šteta da je njih toliko povređeno, niko ne želi da to bude tako. Ali, za mene je ovo dobra prilika da se vratim trkama u veleslalomu„, istakla je Vonova.

Odsustvom nekoliko istaknutih imena –  austrijskih skijašica Ane Fajt i Eve-Marije Brem, kao i Italijanke Federike Brinjone, između ostalih, konkurencija je u velikoj meri oslabljena.

Želim da ostvarim solidan rezultat. Nadam se da će se odluka da učestvujem na sutrašnjoj trci isplatiti„, istakla je 33-godišnjakinja i dodala:

Osećam se dovoljno dobro da se takmičim. Dobro sam trenirala proteklog leta i nisam imala ikakve povrede„.

Njena žeđ za medaljama nije oslabljena brojnim uspesima koje je nizala prethodnih godina.

Učiniću sve što je u mojoj moći da dobro odskijam i da pobedim„, istakla je četvorostruka osvajačica Kristalnog globusa.

Ipak, njen primarni fokus u predstojećoj sezoni biće Zimske olimpijske igre u Pjongčangu.

Ne osećam bilo kakav pritisak zbog toga što sam već trijumfovala na OI, ali želim ponovo da pobedim bez obzira na to„, zaključuje Vonova čiji je cilj da svojim medaljama u brzinskim disciplinama osvojenim na ZOI 2010. godine – zlato u spustu i bronza u superveleslalomu – pridruži i jednu iz veleslaloma.