Ligeti: Trka je otkazana zbog Hiršera

Alpsko skijanje 29. okt. 201717:53 > 18:00
Podeli:
Getty Images/Ezra Shaw

Trka veleslaloma za muškarce u Zeldenu otkazana je u nedelju ujutru zbog jakog nevremena. Mnogi sportisti izrazili su žaljenje tim povodom, dok je američki skijaš Ted Ligeti bio krajnje kritički nastrojen. Ono što je usledilo bile su oštre reakcije domaćina.

Jedan od onih koji su žalili zbog otkazivanja bio je trener austrijskog tima Andreas Pulaher, koji je imao dva keca u rukavu i potencijalno velike šanse za dobar plasman. 

Vreme jednostavno nije dozvolilo održavanje trke. Pre svega nije bilo sigurno za gledaoce. Ovo je dvostruka šteta. Odlično smo se pripremili i sa Rolandom Lajtingerom i Manuelom Felerom imali smo dvojicu skijaša koji bi zaista imali šansu jer je staza bila sjajna. Imali bi šansu da se kvalifikuju za drugu vožnju, ali je nisu dobili„, istakao je, između ostalog, Pulaher, koji je samo jedan od onih koje je iznenadio komentar američkog skijaša Teda Ligetija.

Vrlo je čudno otkazati trku u 6.45 kada najveća austrijska zvezda ne može da učestvuje„, istakao je u svom postu na Tviteru Ligeti, četvorostruki osvajač Zeldena i dodao komentar koji se odnosi na predsednika Skijaškog saveza Austrije Petera Šreksnadela:

Možda je vreme bilo grozno tamo gore ali kada predsednik Skijaškog saveza Austrije danima unapred kaže ljudima da će trka biti otkazana, to zvuči sumnjivo„, napisao je petostruki svetski šampion.

„Tiroler Tagescajtung“ navodi da je Šreksnadel do samog kraja pokušao da ostane optimističan, a Pulaher je na Ligetovu izjavu samo slegao ramenima i kazao:

Zaista to ne razumem. Ted je do sada bio jedan veliki, fer sportista. Možda su ga treneri pogrešno informisali kako je izgledalo na planini„, istakao je austrijski trener.

Tamo gore lete stvari okolo, lampe se jako tresu. Nije bilo moguće obezbediti sigurnu trku, pre svega za gledaoce. Zašto jedan sportista daje takve izjave, zaista mi nije jasno. Mislim da to nije fer. To nije prva trka koja je otkazana„, istakao je predstavnik organizacionog odbora Rajner Gštrajn.

Još jedan od onih koji su javno reagovali na Ligetovu izjavu je i austrijski skijaš Manuel Feler koji je Amerikanca javno kritikovao postavivši video na Instagramu koji prikazuje vremenske uslove na cilju uz komentar:

Mnogo te poštujem, ti si uvek bio jedan od mojih idola. Ali, zar te mama nije učila da ne govoriš laži? Svi smo danas želeli da skijamo i niko nije odgovoran za otkazivanje trke. Sramota je kriviti Skijaški savez Austrije zbog toga„, istakao je Feler.