Hiršer: Ligetijev komentar je smešan, videli ste glečer

Alpsko skijanje 31. okt. 201715:59 > 16:01
Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Pošto je trka veleslaloma za muškarce u Zeldenu otkazana zbog jakog nevremena, Amerikanac Ted Ligeti izrazio je sumnju u zvanično saopštenje organizatora i kazao da misli da je pravi razlog otkazivanja trke neučešće Marsela Hiršera, što je najbolji austrijski skijaš označio kao "smešno".

Ligetijev komentar izmamio je osmeh šestrostrukom osvajaču Kristalnog globusa.

To je zaista zabavno, moram da priznam. Kada čovek dotle može da ode u mislima, onda je to zaista smešno. Morao sam da se nasmejem na to„, kazao je Hiršer i dodao:

Kada se pogledaju slike iz Zeldena i kakva je situacija bila na glečeru, svima treba da bude drago što je ta odluka doneta. Naravno da to nije loše za mene, ali da li sam bi tamo ili ne, uopšte nije bitno„.

On još nije doneo odluku o povratku Svetskom kupu.

Jednostavno ne mogu da ocenim. Ne osećam bolove tokom svakodnevnih aktivnosti, ali pritisak pri skijanju je jednostavno preveliki„, istakao je 28-godišnjak.

Predsednik Skijaškog saveza Austrije Peter Šreksnadel nedavno je kazao da smatra da je Hiršerova greška to što se prerano vratio treninzima na snegu.

„Da li je bilo prerano ili ne, izuzetno je teško reći. Činjenica je da nisam mogao da podnesem pritisak. Telo mi je dalo jasan signal, ali bilo je vredno pokušaja. To nije bila greška, jednostavno nije bilo moguće„, smatra Hiršer, koji je bliže odluci da ne učestvuje u trci slaloma u Leviju 12. novembra.

Iako još nije u stanju da skija trke Svetskog kupa, Hiršeru dobro ide na drugim poljima – dobio je nagradu „Evropski sportista godine“. 

To je bilo neverovatno, zaista fantastično. Bio sam bez reči kada sam čuo da su mi ukazali takvu čast. To je izuetna nagrada za jednog sportistu„, istakao je najbolji austrijski skijaš.