Krihmajr pobedio favorite za prvenac u Biver Kriku

Podeli:
Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images

Austrijski skijaš Vinsent Krihmajr trijumfovao je na drugom superveleslalomu sezone u američkom Biver Kriku i tako upisao svoju prvu pobedu u Svetskom kupu.

Krihmajr, koji je prethodno tri puta bio na podijumu u karijeri, do trijumfa je došao u vremenu od 1:09.71 minuta.

Drugo mesto, sa 23 stotinke zaostatka, zauzeo je Norvežanin Ćetil Jansrud, koji je slavio na prvom superveleslalomu sezone. Njima dvojici se na podijumu pridružio Hanes Rajhelt iz Austrije, koji je bio 33 stota dela sekunde iza svog sunarodnika.

Krihmajr je na najbolji način iskoristio činjenicu da je ranije od favorita izašao na stazu. Imao je startni broj tri i bez problema je pomerio sa čela olimpijskog šampiona u spustu Matijasa Majera, pošto je za šest desetinki bio brži od njega. Iako su favoriti sledili desetak minuta kasnije, po brzini nisu uspeli da pariraju Krihmajru.

Prvi iza skijaša na podijumu bio je Francuz Adrijan Teo, ispred svog sunarodnika Aleksija Pantiroa, dok su Majer i Aksel Lund Svindal iz Norveške podelili šesto mesto. Treći norveški skijaš Aleksander Omot Kilde bio je osmi, ispred Nemca Andreasa Zandera, a deseto mesto podelili su Tomas Dresen iz Nemačke i Italijan Dominik Pariz.

Najbolji od skijaša iz regiona bio je Slovenac Martin Čater na 15. mestu, a bodove je osvojio i njegov sunarodnik Boštjan Kline na 27. poziciji.

Jansrud vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 225 bodova, a prate ga Krihmajr sa 158 i Svindal sa 145. U poretku superveleslaloma, Jansrud na čelu ikma 180 bodova, 51 više od Krihmajra.

U Biver Kriku je u subotu na programu spust, dok se u nedelju skija veleslalom.