Hiterova u Lejk Luizu slavila posle 20 meseci

Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Austrijska skijašica Kornelija Hiter upisala je drugu pobedu u karijeri pošto je slavila na drugom spustu sezone u kanadskom Lejk Luizu.

Hiterova je do prve pobede posle više od 20 meseci i ujedno prve u spustu u karijeri došla u vremenu od 1:48.53 minuta.

Drugo mesto, sa devet stotinki zaostatka, zauzela je Tina Vajrater iz Lihtenštajna, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla aktuelna osvajačica Svetskog kupa Mikaela Šifrin.

Od početka trke viđeno je nekoliko promena na vrhu, a Hiterova je bila 15. na stazi. Austrijanka je odskijala jednu od svojih najboljih trka, iako u teškim uslovima pošto je padao sneg u Lejk Luizu, što njenu pobedu čini još većom.

Hiterova i Vajraterova su bile ubedljivo najbolje, a Šifrinova ih je pratila sa 21 stotinkom zaostatka u odnosu na drugoplasiranu. Bolja od ostalih bila je Italijanka Elena Fankini na četvrtom mestu, ispred Žakeline Vajls iz Sjedinjenih Država i sunarodnice Sofije Gođe. Među prvih deset našle su se nemačka skijašica Viktorija Rebensburg, Švajcarkinje Mišel Gisin i Lara Gut, i Brizi Džonson iz Sjedinjenih Država.

Prvi spust u kanadskom ski centru obeležio je težak pad Lindzi Von, koja je pošto je završila u ogradi da odskija sama do cilja.

Takmičenje u Lejk Luizu se nastavlja u subotu još jednim spustom, a za nedelju je zakazan superveleslalom.