Marsel Hiršer – "Svetsko čudo i trkački konj"

Alpsko skijanje 4. dec 201721:24 > 21:28
Podeli:
Getty Images/Matthew Stockman

Sa respektibilnih 88 stotinki u odnosu na drugoplasiranog Henrika Kristofersena austrijski skijaš Marsel Hiršer proslavio je svoju prvu ovosezonsku pobedu u Svetskom kupu. On je trijumfovao u veleslalomu u američkom Biver Kriku.

Marsel je najbolji na svetu„, istakao je Henrik Kristofersen na konferenciji za medije posle trke.

Norvežanin smatra da je Hiršer skijaš koji se bez sumnje vratio u borbu za Kristalni globus.

Samo 108 dana pošto je zadobio povredu članka, najbolji austrijski skijaš uspeo je da trijumfuje u drugoj trci sezone, što je vredno poštovanja.

Jedino u vezi sa trkom u Briver Kriku što Hiršeru nije išlo od ruke bio je let ka SAD, pa je jedan ceo dan morao da provede na aerodromu u Koloradu.

Ova pobeda je bilo toliko neočekivana, kao nijedna pre„, priznao je Hiršer.

Petostruki pobednik Svetskog kupa u alpskom skijanju u ukupnom poretku i osvajač deset malih Kristalnih globusa Mark Đirardeli veruje da će 28-godišnjak osvojiti još mnogo toga.

Marsel je svetsko čudo„, istakao je nedavno Đirardeli.

Hišer zahvalnost duguje svom kompletnom timu.

Biti povređen četiri meseca, to je bila novina za sve nas. Svaki dan su me gurali da nastavim. Zbog toga sam napredovao. Ali da pobedim u Biver Kriku, to je nešto sasvim posebno„, istakao je pretendent na sedmi uzastopni Kristalni globus.

Bez obzira na pobedu i sve reči podrške, Hiršer ističe da ovosezonski trijumf u ukupnom poretku Svetskog kupa nije sasvim izvestan.

Ovde sam na podijumu, tako da je sve moguće, ali samo u teoriji. Šanse nisu velike, ali ja ću, kao i uvek, u svakoj trci težiti najboljem„.

„Najbolji na svetu“ i „svetsko čudo“ neki su od komplimenata koje je austrijski skijaš dobio od svojih kolega, a šef trka iz Hiršerovog tima Hristijan Heflener napravio je simpatično poređenje.

On je pravi trkački konj„, kazao je Heflener i dodao: „Neverovatno je šta je postigao„.

Svetski kup će se nastaviti  sledećeg vikenda u Val d‘Izeru kada će na programu takođe biti veleslalom.