Pantiro zasijao u kombinaciji u Bormiju

Alpsko skijanje 29. dec. 201718:34 > 18:39
Podeli:
Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Francuski skijaš Aleksi Pantiro trijumfovao je na prvoj kombinaciji sezone koja je u okviru Svetskog kupa održana u italijanskom Bormiju.

Pantiro je do druge pobede ovog meseca, a 21. u karijeri, došao ukupnim vremenom od 2:41.13 minuta, posle takmičenja u spustu i slalomu.

Drugo mesto zauzeo je domaći skijaš Peter Fil, koji je imao 42 stotinke, dok je treći bio Ćetil Jansrud iz Norveške.

Francuz je posle spusta imao sekundu i 58 stotinki zaostatka u odnosu na Italijana Dominika Pariza, da bi potom pokazao svoju nadmoć u slalomu. Pariza je pratio olimpijski šampion u spustu Matijas Majer, a treći je bio Fil, dok je Jansrud imao sedmo vreme posle prve vožnje. Upravo Jansrud je najmanje vremena izgubio u svojoj najslabijoj disciplini i zasluženo je stigao do podijuma.

Najbolju trojicu sledili su Mauro Kavizel iz Švajcarske, ispred Nemca Tomasa Dresena, Majera i Slovenca Martina Čatera. Među prvom desetoricom našli su se i Broderik Tompson iz Kanade, Švajcarac Đan Luka Baradin i austrijski skijaš Romed Bauman.

Na čelu generalnog plasmana posle poslednje trke u 2017. godini nalazi se Austrijanac Marsel Hiršer sa 534 boda, a prate ga norveški skijaši Henrik Kristofersen sa 505 i Jansrud sa 465.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se u ponedeljak paralelnim slalomom u Oslu.